Бербатов: Съдът ще анулира последния конгрес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Оптимист съм", заяви кандидатът за президент на БФС

Борещият се за президентския пост на БФС – Димитър Бербатов смята, че Върховният касационен съд ще анулира изборният конгрес, при който Борислав Михайлов беше преизбран за президент на централата.

“Няма как да не съм оптимист в битката за БФС. Това, което правя и което виждам, ме кара да бъда оптимист, имайки предвид, че цялата футболна общественост чака тази промяна вече толкова много години. Затова ние сме тук, аз съм тук, и борбата продължава с пълна сила”, каза Бербатов пред bTV.

“Какво всъщност се случи? Малко предистория: имаше решение на Софийски градски съд, с което той отсъди, че провелият се конгрес е невалиден, както и всички решения от него. Конгресът е опорочен – конгресът, на който Боби Михайлов беше избран. Впоследствие БФС обжалва пред Апелативния съд, който излезе с решение преди 3-4 дни. Няколко неща има в това решение. Първо – Апелативният съд не е гледал и не е взел решение по този казус, не е гледал делото по същество. Той просто се е произнесъл и е казал следното: “ФК “Варвара” няма правен интерес да обжалва конгреса. Не взимат решение дали конгресът е опорочен или не, не го гледат по същество.

Кое е абсурдното в случая? ФК “Варвара” има правен интерес да обжалва, защото към момента на обжалването е пълноправен член на БФС. Клубът е изключен 6 месеца след конгреса. Защо? Защото е обжалвал конгреса, за наказание. До какъв прецедент обаче може да се стигне. Сега делото отива във Висшия касационен съд. Там аз не се и съмнявам, че ще отсъдят както на първа инстанция”, заяви още Бербатов.