Бербатов: Времето отдавна е дошло и промяната ще се случи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Борбата продължава", сподели той.

Легендата на българския футбол – Димитър Бербатов, гостува в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново.

Пред “NOVA” и местни медии бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед обяви, че борбата за президентския пост в БФС ще продължи.

„Единственото, което е ясно, е, че борбата продължава. Докато не се доведе до успешен край – отказване няма. Иска се честен Конгрес и грижа за българския футбол. Времето отдавна е дошло, промяната ще се случи”, обяви един от последните големи български футболисти.

“Не са ни порязали институции, отложиха неизбежното. Има правно необосновани факти, ние ги показваме. Ако беше всичко по закон, щяхме да кажем „Да, така е“. Работим по няколко линии. Най-важното е да се свика Конгрес. Работим, но няма да разкрия повече. Репресират се клубове”, заяви Бербатов.

„Опитваме да сложим край, но не е лесно. Вече 15-16 години… За да се отървеш, трябва много работа, докато не се свика истински конгрес и клубовете да гласуват по съвест. С генерала се запознах днес. Всичко съм постигнал с труд, жертва”, коментира той.

„Теренът тук може да стане по-хубав от някои в “А” група. Дано осъществят това, което правят. Спортът изгражда дисциплина. Следя всичко, което се случва, както и в Етър. Каквото зависи от мен – съм го дал”, обясни Бербатов.

„Старая се да бъда, където трябва. Футболът не е само “А” и “Б” група. Така е направен Устава, че един клуб е равен на един глас. Всички обичат футбола. Всеки иска да се развива. Важно е да се покаже правилният начин”, каза още Димитър Бербатов.