Bet365 смята, че Манчестър Сити ще играе финал на Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти се изправят един срещу друг в стратегически дуел

Тази вечер предстои да се изиграе вторият полуфинал в Шампионска лига. В него Манчестър Сити и Реал Мадрид ще определят кой ще премери сили с Интер в големия финал. В първия двубой двата тима завършиха наравно – 1:1, което остави развръзката за реванша.

“Гражданите” правят впечатляващ сезон и безспорно са един от най-силните отбори в Европа. Те почти си осигуриха титлата във Висшата лига, след като Арсенал отново допусна грешка. Тимът на Пеп Гуардиола ще играе и на финала на ФА Къп, което означава, че “гражданите” все още имат шанс да спечелят престижния “златен требъл”, постижение до което само един английски клуб е успявал да достигне – Манчестър Юнайтед.

Логично Манчестър Сити влиза като фаворит в двубоя, тъй като възпитаниците на Гуардиола са непобедени в последните си 22 мача във всички турнири, като в тези срещи те имат едва 4 равенства.

Ключово за тези космически резултати е невероятното дуо Де Бройне-Халанд, с което много малко отбори успяват да се справят. А когато към тях прибавим играчи като Бернардо Силва, Илкай Гюндоган и Джон Стоунс, наставлявани от гения Гуардиола се получава отбор близък до съвършенството.

На Манчестър Сити обаче се противопоставя хегемона в Шампионска лига Реал Мадрид. Мнозина не даваха шансове на “кралския клуб” още в първия двубой, но момчетата на Анчелоти дори поведоха в резултата на митичния “Сантиаго Бернабеу”.

За разлика от съперника си, Реал загуби титлата в Ла Лига от големия си съперник – Барселона. За сметка на това обаче те завоюваха Купата на краля след успех на Осасуна.

Надеждата на феновете на Реал Мадрид е прагматизма на брилянтния Карло Анчелоти да надделее над комплицираната философия на Пеп Гуардиола. Италианецът не се слави с революционни тактически решения, както конкурента си, но е напълно наясно с това как се печелят титли. Точно както гръбнакът на неговия отбор в лицата на Тони Кроос, Карим Бензема и Лука Модрич, които не могат да бъдат притеснени дори от толкова важен полуфинал в Шампионска лига.

Може би в крайна сметка именно опита на футболистите на “белия балет” ще се окаже ключов и те отново ще надвият Манчестър Сити. Според Bet365 обаче тактическия план на Пеп Гуардиола ще бъде безпогрешен и неговите възпитаници ще се доближат на крачка от бленувания трофей в Шампионска лига. Ставката за победа на “гражданите” е 1.61, а тази за триумф на Реал e 5.25 Коефициентът за равенство между двата тима е 4.20.