google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Свраките не са достигали до полуфинал в домашен турнир от 2005 година

Преродилият се със саудитските милиони Нюкасъл приема Лестър в четвъртфинална среща от Карабао Къп – третия по значимост турнир в Англия, знаейки че победа ще го доближи само на две крачки от първи трофей от 54 години насам.

Нещо повече, ентусиазмът сред феновете на Свраките е огромен – клубът обяви, че всички билети са изкупени, тъй като победа срещу Лисиците ще означава и първи полуфинал за тима от североизточния град от 2005 година.

През 1969 година Нюкасъл триумфира в турнира за Купата на УЕФА, който в онези дни все още носи името Купа на панаирните градове, а след това, независимо че начело на тима бяха светила като Кевин Кийгън, Кени Далглиш, Боби Робсън и Рафа Бенитес, така и не бе спечелено нито едно отличие…

По пътя си до четвъртфиналите съставът на Еди Хау успя да елиминира Транмиър Роувърс, Кристъл Палас и Борнемут, а според специалистите е големият фаворит за победа и днес.

Букмейкърът Betano предлага коефициент 1.57 за домакинска победа, докато шансовете за успех на Лестър са оценени със 7.07. Ставката за равенство е 4.56 в Betano апликация за телефон.

Не бива да се пропуска фактът, че Свраките ще търсят и незабавна реабилитация пред своята публика за болезнената загуба при гостуването на Шефийлд Уензди в турнира за ФА Къп през уикенда.

Двубоят с Лестър предизивква интерес не само сред феновете на Юнайтед и е част от програмата с мачове на живо по тв за днес.