google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима откриват 1/8-финалите днес от 22:00 часа.

Тази вечер стартират осминафиналите в Шампионската лига, а първият от двата сблъсъка, които откриват елиминационната фаза в турнира, противопоставя португалския Спортинг Лисабон и английския Манчестър Сити.

[anwpfl-match match_id=”305644″ club_last=”” club_next=”” layout=”slim” sections=”” show_header=”1″]

В днешната среща, която ще се проведе на “Жозе Алваладе”, като основен фаворит са сочени футболистите на Пеп Гуардиола, но “Лисабонските лъвове” не бива да бъдат подценявани.

И двата тима ще искат да се поздравят в края на срещата с добър турнирен резултат, който да им даде предимство преди реванша на “Етихад”.

Спортинг достигна до фазата на 1/8-финалите, след като завърши на 2-ата позиция в своята група “С”, докато Манчестър Сити спечели група “А” на турнира с 12 точки, изпреварвайки друг от фаворитите в турнира – Пари Сен Жермен.

В лагера на гостите има немалко кадрови проблеми преди двубоя тази вечер. Аут от сметките на Пеп Гуардиола остават Кайл Уокър, Габриел Жезус и Джак Грийлиш.

Букмейкърът Betano дава сериозно предимство за успех на Манчестър Сити в срещата довечера с коефициент от 1.35, докато победата на Спортинг е със ставка от 12.15. Равенството пък е оценено на 5.65.

Ето и вероятните стартови състави на двата тима:

Спортинг Лисабон: Адан, Инасио, Коатес, Федар, Поро, Нунеш, Палиня, Рейс, Сарабия, Паулиньо, Гонсалвеш

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Зинченко, Б. Силва, Родри, Де Борйне, Марез, Фодън, Стърлинг

Стадион: “Жозе Алваладе”, Лисабон

Главен съдия: Сръджан Йованович