Без голове и победител между Дания и Тунис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора си поделиха по точка в първия си мач на Мондиал 2022

Националните селекции на Дания и Тунис завършиха наравно 0:0 в мач от група „D“ на Световното първенство в Катар. Двубоят на „Едюкейшън Сити Стейдиъм“ предложи доста интересни ситуации пред двете врати, но попадение така и не падна. Любопитното е, че в мача бяха изпълнени цели 20 корнера.

Тунис изигра доста добро първо полувреме. В 23-ата минута Исам Джебали прати топката във вратата на Каспер Шмайхел, но попадението бе отменено поради засaда. Десет минути по-късно шут на Хьойберг бе спасен от вратаря на тунизийците.

В 38-ата минута Тунис пропусна страхотен шанс чрез Аиса Лайдуни. Малко след това Шмайхел направи чудесно спасяване срещу Джебали, който се опита да го прехвърли, но бе разочарован.

Гол на датчаните бе отменен през втората част, като селекцията на Каспер Хюлманд не оправда ролята си на фаворит в срещата.

Тунис отново имаше добри шансове за попадение и след почивката. Лайдуни пропусна една от добрите възможности за африканската страна.

Дания имаше шанс да спечели срещата, но в 70-ата минута Андреас Кристенсен нацели гредата, а Корнелиус пропусна да отбележи от добра позиция при добавката.

В заключителните минути на двубоя нямаше много ситуации и така двете страни си поделиха по една точка.

В следващия си мач на Мондиал 2022, тимът на Дания среща Франция на 26 ноевмри от 18:00 ч. Тунис играе срещу Австралия в същия ден от 12:00 ч.

Стартови състави:

Дания: Шмайхел, Андерсен, Кяер, Меле, Кристенсен, Дилейни, Ериксен, Олсен, Долберг, Кристенсен, Хойберг

Тунис: Дахмен, Талби, Мериа, Брон, Драгер, Шкери, Лайдони, Абди, Бен Слимени, Мсакни, Джебали