google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Само три клуба в Европа платиха повече от 50 милиона евро за трансфери по време на януарския трансферен прозорец

Напълно очаквано закупеният от правителството на Саудитска Арабия Нюкасъл е клубът, направил най-големите харчове по време на зимния трансферен прозорец.

See the source image

Въпреки серията провали Свраките все пак успяха да пласират на пазара 102.1 милиона евро през януари, като дори най-скъпата им покупка обаче не е в графата с най-големите звезди – Нюкасъл плати 42.1 милиона евро на френския Олимпик Лион за бразилеца Бруно Гимараеш.

Любопитно е да се отбележи, че само още два клуба в Европа – италианския Ювентус и испанския Барселона, си позволиха харчове в размер от над 50 милиона евро.

Като цяло януарският прозорец беше “скромен” и съвсем логично подвластен на кризата, причинена от COVID-19 пандемията.

Лондонският Тотнъм Хотспър се подсили с Родриго Бентанкур от Ювентус срещу 19+6 милиона евро. Звездата на Брест Роман Февр се озова в Лион, който ще плати за услугите му 15+2 милиона евро.

Сдобилият се с нов мениджър – Евертън, пък възлага големи надежди на привлечения от Тотнъм Дели Али. Карамелите, които вече са предвождани от Франк Лампард, ще платят 12 милиона евро, но с бонусите сумата може да нарасне до 25 милиона.

Без изненади - саудитският Нюкасъл с най-големи харчове 1

Може би най-голям шум се вдигна около сделката за покрилия се със скандална слава Пиер-Емерик Обамеянг.  Габонецът преминава от Арсенал в Барселона, но със статут на свободен агент.

Сериозен интерес предизвика и трансферът на датския национал Кристиан Ериксен в Брентфорд, също със свободен трансфер.

See the source image

Халфът не получи право да играе в Италия с пейсмейкър и напусна шампиона Интер. В началото Ериксен започна тренировки с Аякс, но в крайна сметка акостира в симпатичния тим на Брентфорд.

Легендарният северномакедонски нападател Горан Пандев също смени отбора. Ветеранът напусна Дженоа, за да премине в друг италиански клуб – подвизаващия се в Серия В Парма.

Ето и класацията с 10-те европейски клуба, направили най-солидните харчове през януари:

1. Нюкасъл – 102,1 млн. евро
2. Ювентус – 97,7 милиона
3. Барселона – 55 милиона
4. Ливърпул – 45 милиона
5. Евертън – 37,5 милиона
6. Астън Вила – 30 милиона
7. Тотнъм – 29 милиона
8. Фиорентина – 28 милиона
9. Зенит – 27,15 милиона
10. Уотфорд – 24,7 милиона