google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Обмислят и задължителен ваксинационен паспорт за феновете

Популярният Daily Mail съобщава, че ваксинацията срещу коронавирус почти със сигурност ще стане задължителна в английската Висшата лига.

Изданието допълва също, че сред плановете е въвеждането на задължителен ваксинационен паспорт за всички фенове, които искат да присъстват на стадионите по време на мачовете от Премиършип.

Daily Mail припомня, че правителството на Великобритания обмисля да принуди всички играчи и треньори от елитната дивизия да бъдат с поставена втора игла най-късно до 1 октомври.

В момента практиката е всички в отбора да се тестват два пъти седмично. С днешна дата само едва клуба от Висшата лига са ваксинирали всичките си футболисти и треньори.

На Острова са изключително притеснени от завръщането на множеството чуждестранни играчи, които прекараха ваканциите си в различни краища на света след края на Евро 2020.

Разбира се, далеч не всички играчи и фенове са доволни от готвените промени. Великобритания и Ирландия вече се сблъска с отказа за ваксинация на някои от олимпийците си, които трябваше да участват на Игрите в Токио.