Безпроблемни победи за Челси и Ман Сити във ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Грандовете от Висшата лига сразиха своите опоненти от по-ниските дивизии

Отборите на Челси и Манчестър Сити се класираха на 1/16-финалите в турнира ФА Къп след победи съответно срещу Моркамб (4:0) и Бирмингам (3:0).

Челси не срещна никакви проблеми у дома срещу представителя на Лига 2 – Моркамб. Мениджърът на “сините” Франк Лампард заложи на много силен стартов състав, който включваше имената на Мейсън Маунт, Хаким Зиеш, Кай Хаверц и Тимо Вернер.

“Сините” имаха тотален превес още от първата минута, като противникът им не успяваше да изнесе топката. В 18-ата минута Челси откри резултата с прецизен удар на Мейсън Маунт от 22-23 метра, който днес навърши 22 години. В края на първото полувреме Тимо Вернер сложи край на головата си суша и удвои аванса на лондончани. Това беше първо попадение за Вернер за “сините” от 7 ноември насам, когато вкара при успеха над Шефилд Юнайтед с 4:1. Третият гол за Челси пък бе реализиран от Хъдсън-Одой четири минути след началото на втората част. Крайното 4:0 за ‘сините’ оформи Кай Хаверц в 85-ата минута.

Манчестър Сити срази представителя на “Чемпиъншип” – Бирмингам, с 3:0 на стадион “Етихад”. Пеп Гуардиола също заложи на големите си звезди и нападението на тима бе водено от Габриел Жезус, а в халфовата линия стартираха Марез, Де Бройне, Бернардо Силва и Фил Фоудън. Всичките три гола за Ман Сити паднаха преди почивката, като точни бяха Бернардо Силва на два пъти и Фил Фоудън.