БФС обяви дата за Конгреса – ще бъде избран нов президент!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият президент на българския футбол ще бъде избран на 25 юни

БФС ще има нов президент и Изпълком, след като стана ясно, че Конгресът ще се проведе на 25 юни 2021 година. Днешното заседание на Изпълкома определи датата за ивънредния конгрес, който е предвиден да се проведе в НДК.

“На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС обсъди постъпилото в съюза писмо №62-00-4/29.01.2021 г. от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и Заповед № РД-01-52/26.01.2021 г., която забранява провеждането в присъствена среда на конгресно-конферентни мероприятия до 30 април”

В съответствие с цитираните документи, Бюрото прие следните решения:

Предлага за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет, Извънредното Общо събрание на БФС да се проведе на 25.06.2021 г., петък, в Националния дворец на културата. Има едно задължително условие – Министерството на здравеопазването да промени ограничителните противоепидемични мерки и отпадне забраната за провеждане на обществени мероприятия в присъствена форма.

Предложената дата е съобразена с настоящия срок на извънредната обстановка на територията на странта, както и с необходимото технологично време за организация на конгрес, излъчване на делегати и кандидати и провеждане на предизборни кампании.

Предлага се Извънредният конгрес да бъде проведен при дневния ред, приет за отложения поради епидемиологичната обстановка такъв на 11 декември 2020 г.

Освен това изпълнителното бюро на БФС содобри антидопинговите правила във връзка с обнародваната на 22.01.2021 г. Наредба за антидопинговата дейност”.