Бивша легенда на Левски призовава за обединение на “синята” общност
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сираков, Стоилов и Боримиров сега патят, защото преди тях некадърници са се възползвали от клуба"

Бившата легенда на Левски Емил Ангелов – Бабангида подкани феновете на “сините” да се обединят в опитите си да бъде спасен любимият им клуб, пред вестник “Мач Телеграф”. Хасковлията също не спести критики към предишните собственици на Левски.

„Много бяха важни трите последователни победи. Момчетата бяха психически разклатени с лошите резултати, които се бяха натрупали. Това се наслагва, но в крайна сметка вече е зад гърба на всички. Левски играе за победа всеки мач. Всеки един успех дава самочувствие на играчите. В крайна сметка една победа може да те промени като играч.”

“Дори и да си смазан физически и психически, един успех може да промени представянето ти за целия сезон. Имаше лек застой, който се виждаше. Футболистите бяха подтиснати. Уелтън играеше стегнато, не беше отпуснат. Не показваше най-доброто от себе си, но се вдигна. Липсваше му увереност както на него, така и на останалите. Това се случва навсякъде. За мен няма отбор, който да не е изпадал в тежко състояние“, сподели Ангелов

„Паузата може би идва в точни момент. Завършиха с три победи и отново се вижда настроение в отбора. Сега ще поработят върху себе си и ще имат желание отново да играят добър футбол. Ако бяха допуснали поражения в тези последни срещи, щеше да им е много трудно да влязат в тази пауза. Сега главата отново е високо вдигната. Левски ще печели и занапред. Важно е да няма никакви размирици и всичко да е под контрол. Всички фенове са зад гърба им и ги подкрепят“, продължи той.

„Размириците по високите етажи в ръководството на отбора не са приятни. На мен, бивш футболист на Левски, не ми е приятно. Когато феновете ме питат нещо за отбора, винаги съм позитивен и им казвам, че Левски ще излезе от всеки един труден момент рано или късно. Каквото и да става, Левски ще го има! Това е любовта на народа! Не може да се изтрие нито историята, нито емблемата. Проблемът е, че предишните шефове на клуба са злоупотребявали. Не съм запознат в детайли, но всички дългове са натрупани през годините”.

“В един момент всички тези доказани имена, които са в клуба в момента, искат да вдигнат отбора и той да е отново на върха, където му е мястото. Сираков, Стоилов, Боримиров и всеки един в тима в момента си патят, защото преди това някои некадърници са се възползвали от Левски. Не искам да обиждам никого, но така е било. Тези размирици сега не са хубави и са ненужни, но мисля, че всичко ще се оправи и водещото това да се случи е любовта към Левски. Всички, които са в клуба, обичат Левски! Клуба има нужда от „синьо“ обединение. Както е било досега. Ръководство, треньори, футболисти и фенове трябва да са заедно в името на любовта си!”

“Нека един път завинаги да се платят парите към НАП и да започнем на чисто изграждането на един европейски клуб! Това е апела ми към всички. Нека всеки помогне, с колкото може. Аз съм помагал и ще помагам и занапред. Нека тези задължения се изчистят и да гледаме един европейски Левски!“, завърши Бабангида.