Блатер: Футболът става прекалено комерсиализиран
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предшественикът на Джани Инфантино го атакува остро

Бившият президент на ФИФА – Сеп Блатер призна, че не е успял да защити футбола от политическа и бизнес намеса в интервю за германския седмичник “Ди Цайт”.

Швейцарецът беше начело на ФИФА в продължение на 17 години, но беше отстранен през 2015 г., след като швейцарската прокуратура започна наказателно производство срещу него. Той беше оправдан за измама от швейцарски съд през юни.

Блатер добавя още, че завършилото преди дни Световно първенство в Катар е показателно за по-големия проблем, който засяга футбола: свръхкомерсиализацията.

Той критикува своя наследник Джани Инфантино заради разширяването на формата на Световното първенство с 48 отбора и опитите да промени формата на Световното клубно първенство с 32 отбора от 2025 г.

“Правят се опити да се изстиска все повече и повече от лимона – например със Световно първенство с 48 отбора и с проекта за по-голям формат на Световно клубно първенство, който би бил пряка конкуренцията на Шампионската лига”, каза той и добави, че ФИФА няма работа в клубния футбол.