google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" ще преследват до последно квота за Шампионска лига

Ливърпул победи големия си съперник Манчестър Юнайтед с 4:2 в отложен двубой от 34-ия кръг на Премиър Лийг. С две попадения за “червените” се отличи Фирмино, а по един гол добавиха Жота и Салах. Точни за Ман Юнайтед пък бяха Фернандеш и Рашфорд.

С този важен успех, тимът на Ливърпул се доближи на четири точки до топ 4, като има мач по-малко от отборите на Челси и Лестър. “Лисиците” са с 6 пункта повече от “червените”, но пък им предстоии директен мач с Челси за класиране в четворката.

В състава на “червените дяволи” имаше цели 10 промени от мача с Лестър преди два дни. Единствено Ерик Байи запази позицията си в стартовия състав. Единсон Кавани се върна на върха на атаката, а Солскяер върна сред титулярите играчи като Пол Погба, Маркъс Рашфорд и Бруно Фернадеш.

В тима на Ливърпул пък нямаше почти никакви промени. Юрген Клоп заложи на Роберто Фирмино вместо Садио Мане в триото в атака, а останалите изпълнители бяха същите от последния двубой на тима срещу Саутхемптън, спечелен с 2:0.

Домакините бяха по-активни в началните минути на двубоя. В 5-ата Единсон Кавани не се възползва от груба грешка на Алисон. В 10-ата минута “червените дяволи” поведоха след добра атака по десния фланг, която завърши с удар на Бруно Фернандеш, а топката рикошира в Нат Филипс и навести мрежата на Алисон – 1:0.

В 26-ата минута Ерик Байи влезе грубо в краката на Нат Филипс в наказателното поле и реферът Антъни Тейлър отсъди дузпа в полза на Ливърпул. Реферът обаче разгледа ситуацията с ВАР и отмени 11-метровия наказателен удар, тъй като защитникът на Ман Юнайтед успя да играе с топката.

В 34-ата минута Ливърпул изравни резултата чрез Диого Жота. Нат Филипс отново бе в наказателното поле и стигна до топката след разбъркване, пробва да отправи удар, като кълбото попадна в Жота, който с пета прати топката в мрежата на Дийн Хендерсън – 1:1.

В 41-втата минута удар на Пол Погба премина покрай вратата. Ливърпул обаче играеше добре в заключителните минути на първата част и поведе в добавеното време. Роберто Фирмино се разписа с глава след много добре центриране на Александър-Арнолд. Бразилският нападател бе оставен непокрит на далечна греда и прониза Хендерсън – 1:2.

“Червените” стартираха по-добре и второто полувреме. В 47-ата минута Роберто Фирмино направи резултата 3:1 в полза на гостите, след като се възползва от колеблива изява на Хеднерсън при удар на Александър-Арнолд.

Ливърпул играеше по-добре до момента, в който наставникът на домакините Оле Гунар Солскяер извърши промяна в офанзивен план. Мейсън Грийнууд замени Фред в 63-ата минута. Пет по-късно Кавани пусна отличен извеждащ пас за Рашфорд, който майсторски преодоля Алисон и вкара за 2:3.

Две минути по-късно Ман Юнайтед можеше да изравни, но Ливърпул като по чудо се спаси и техен футболист успя да избие удар на Грийнууд пред гол линията.

В 75-ата минута “червените” имаха възможност да сложат точка на спора. Резервата Садио Мане излезе сам срещу Хендерсън, но стражът на домакините се намеси чудесно.

В 90-ата минута Ливърпул си гарантира победата. “Червените” организираха страхотна контра атака, която бе реализирана от Мохамед Салах и така бе оформен крайният резултат 2:4. Това бе и попадение номер 30 за Салах през сезона във Висшата лига.