Блестящ Минчев – два гола и асистенция при победа на Спарта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младежкият национал на България се развихри при гостуването на Пардубице

Бившият нападател на Черно море Мартин Минчев изигра страхотен мач с екипа на Спарта (Прага) при победата с 4:2 като гост над Пардубице в 11-ия кръг на чешкото първенство.

Младежкият национал на България Минчев прикова вниманието върху себе си, реализирайки два гола и добавяйки една асистенция за 68-те минути, в които бе на терена.

Минчев изведе Спарта напред в 20-ата минута, когато неговият прецизен изстрел от границата на наказателното поле се оказа неразрешим ребус за вратаря Марек Бохач.

 

 

Малко по-късно Томас Веснер дублира аванса на пражани, а в самия край на полувремето Минчев попадна в прегърдките на съотборниците си за втори път – 0:3!

Любопитно е да се отбележи, че екс-стрелецът на Моряците можеше да се прибере за почивка и с хет-трик, но малко преди второто му попадение негов шут профуча покрай вратата на домакините.

Десет минути след подновяването на играта Пардубице съкрати изоставането чрез Каду, но радостта на домакините бе твърде кратка. Съвсем скоро след това Минчев изведе с находчив пас в наказателното поле Якуб Пешек и той не сгреши  – 1:4.

Две минути преди края на редовното време Пардубице върна още един гол, след като Дадив Хуф бе точен.

След края на мача чешките анализатори не спестиха суперлативите си за играта на Минчев, заявявайки че той се превръща във все по-важна фигура в състава на пражани.