Бока Хуниорс взе трофея “Марадона” след дузпи срещу Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В редовното време мачът завърши 1:1

Бока Хуниорс спечели първото по рода си издание на трофея “Диего Армандо Марадона”, което се изигра в Рияд. Съперникът на южноамериканците беше тимът на Барселона, а след 1:1 в редовното време Бока победи “каталунците” с 5:3 при дузпите.

Рики Пуч пропусна първата възможност в 6-ата минута, когато стреля над напречната греда. Малко по-късно Алвеш шутира, но Роси успя да спаси, макар и колебливо.

В 29-ата Бока разви отлична атака, в която Себастиан Вийя надбяга Ерик Гарсия и излезе сам срещу вратаря под ъгъл, но шутира в аут.

Шест минути след паузата Барса откри. Алвеш центрира в наказателното поле и топката срещна дясната ръка на Коутиньо. Това обаче не беше видяно от главния съдия, а впоследствие кълбото се озова в Жутгла, който се обърна и опъна мрежата на Бока за 1:0.


Хуниорс можеше да изравни в 57-та минута, но Нето спаси удар на Васкес, който беше излязъл сам срещу него. Двайсет минути по-късно южноамериканците все пак стигнаха до изравняването. 19-годишният Езекиел Себайос беше точен.

Taка завършиха и редовните 90 минути и изходът от мача трябваше да бъде определен чрез дузпи. Там по-точни бяха Бока Хуниорс и след 5:3 спечелиха трофея.