Болоня надви Монца като гост, Вальо Антов не игра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Тиаго Мота се изкачи до 12-ото място в класирането с успеха в Монца

Болоня спечели гостуването си на Монца с резултат 2:1 в последен двубой от 12-ия кръг на Серия А. Всичките три попадения бяха отбелязани през второто полувреме, като Рикардо Орсолини бе големият герой за тима на Тиаго Мота. Българският национал Валентин Антов остана резерва и не се появи в игра за домакините.

Футболистите на Монца излезнаха на загрявката преди мача с фланелки в подкрепа на бранителя Пабло Мари. Зашитникът, който играе под наем в Монца от Арсенал, бе наръган с нож преди няколко дни и ще се възстановява 3 месеца.

Болоня надви Монца като гост, Вальо Антов не игра 1

Първото полувреме на Стадио “Бриантео” не предложи попадения. Болоня имаше малко повече предимство и отправи повече удари, но без успех.

Монца поведе в резултата в 57-ата минута с попадение на Андреа Петаня от дузпа. 180 секунди по-късно резултатът бе изравнен. Люис Фъргюсън се разписа за гостите и вкара във втори пореден двубой.

В 63-ата минута в игра се появи Рикардо Орсолини. Десет минути по-късно 25-годишният халф отбеляза победното попадение за Болоня.

С този успех гостите прогресираха до 12-ото място в класирането като вече има 13 точки, докато Монца остана 15-ти с 10 пункта.