“Болярите” продължават похода си към елита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пореден провал на Крумовград и изненадваща грешка на ЦСКА 1948 II отварят път за великотърновци към титлата във Втора лига

“Болярите” надделяха над Беласица Петрич с 2-0 в много напрегнат и изпълнен с напрежение мач на стадион “Ивайло” от програмата на 24-тия кръг във Втора лига. Домакините рано-рано започнаха офанзивата си към вратата на петричани.

Постоянството в атака на великотърновци в крайна сметка им се отплати в 35-тата минута, когато след премерен изстрел бившият футболист на Левски и ЦСКА 1948 – Даниел Младенов откри резултата и прати в екстаз “лилавите” привърженици на стадион “Ивайло”.

Играта на “комитите” не впечатли и през втората част, поради което иницитивата беше оставена в ръцете на Етър, чиито фрапантни пропуски оставиха двубоя отворен за петричани. Офанзивният подход обаче за втори път даде своите резултати, когато в 87-та минута младият панамски талант Хавиер Бетегон удвои резултата за Етър, с което и затвори мача.

С победата си днес, тимът на Етър затвърди втората си позиция с 46 точки, с 6 повече от другия основен конкурент за влизане Крумовград. За Беласица пък това гостуване отново помрачи настроенията в Петрич, тъй като отборът се завръща в изходна позиция в борбата за промоция.

“Комитите” вече се намират на 5 точки от третото място и напрежението в лагера на Венцислав Иванов се увеличава след днешната 3 загуба от общо 6 мача от началото на рестарта на сезона.