google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лъвовете" спечелиха трета точка в групата си в Лига на нациите

България завърши наравно 0:0 в гостуването си на Грузия от 4-ия кръг на Лигата на нациите. Двубоят се игра пред около 50 000 зрители на националния стадион в Тбилиси, като нашите национали демонстрираха доста по-добра и борбена игра в сравнение с първата среща в Разград преди няколко дни, когато загубиха със срамното 2:5.

Националният селекционер заложи на Николай Михайлов на вратата, а пред него в защита стартираха Антон Недялков, Пламен Гълъбов, Божидар Чорбаджийски и Иван Турицов. В средата на терена в схемата 4-4-2 Гонзо се довери на Мартин Минчев, Георги Костадинов, Георги Миланов, Илиян Стефанов и Андриан Краев, а на върха на атаката бе Атанас Илиев.

Домакините от Грузия стартираха силно срещата, но българският тим удържа на натиска на противника. В 8-ата минута грузинските фенове аплодираха Тодор Неделев, който получи травма при инцидент с автобусите на националния отбор в петък вечер.

В 20-ата минута България застраши вратата на съперника, като удар с глава на Георги Костадинов не бе проблем за вратаря Джорджи Лория. Грузия имаше повече притежание на топката и изпълни 8 корнера през първото полувреме, но нито веднъж стражът на “лъвовете” Николай Михайлов не бе сериозно тестван.

Второто полувреме започна с натиск за грузинците. В 56-ата минута Кварацхелия намери Микаутадзе, чийто удар обаче бе неточен. Малко след това Грузия направи сериозен пропуск, като бранителят Гълъбов изби от гол линията. Последва още една добра ситуация за възпитаниците на Вили Саньол, но този път Николай Михайлов се намеси чудесно.

В 73-ата минута Мартин Минчев отправи техничен удар от средна дистанция, но не затрудни вратаря на Грузия. Малко след това Георги Костадинов получи жълт картон за спиране на обещаваща атака на съперника.

Грузия опитваше да създаде проблеми на българската отбрана до края на срещата, но нашите действаха стабилно. Така мачът завърши 0:0 и двата тима си разделиха по една точка, като Грузия е лидер в групата с 10 пункта, а България е на 3-ото място с 3 точки.

В следващия си мач “лъвовете” приемат Гибралтар на 23 септември, след което на 26-ти гостуват на Северна Македония.