Борусия Дортмунд прегази Волфсбург и отново е на точка зад Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" забиха шест гола във вратата на "вълците"

Борусия Дортмунд записа категорична победа с 6:0 като домакин на Волфсбург в мач от 31-вия кръг на немската Бундеслига. “Жълто-черните” изиграха страхотен мач и не оставиха никакъв шанс на противника си, който се бори за място в Европа.

С този успех тимът на Еден Терзич се доближи на точка до лидера Байерн. Борусия Дортмунд има 64 пункта, а баварският гранд 65, като до края на сезона в Бундеслигата остават три кръга.

Борусия Дортмунд реши всичко в мача още до почивката. Началот на головия фестивал на “Сигнал Идуна Парк” постави Карим Адейеми в 14-ата минута, след като получи подаване от Риерсон и се разписа за 1:0.

В 28-ата минута домакините удвоиха аванса си. Себастиян Алер бе намерен от Адейеми и бившият нападател на Аякс отбеляза за 2:0.

Девет минути след това авансът на Дортмунд стана класически. Юлиан Бранд комбинира с Дониел Мален и нидерландецът направи 3:0.

Волфсбург продължи да изглежда безпомощен и след почивката. За пет минути “жълто-черните” вкараха два гола. Първо в 54-ата Джуд Белингам записа името си сред голмайсторите, а в 59-ата минута Адейеми вкара втория си гол в срещата – 5:0.

В 65-ата минута Карим Адейеми пропусна да оформи своя хеттрик, след като не успя да реализира дузпа. В края на срещата Джуд Белингам оформи крайното 6:0 в полза на вестфалци.

В следващия кръг Борусия Дортмунд приема Борусия Мьонхенгладбах, докато Волфсбург е домакин на Хофенхайм.