Борусия Дортмунд пропиля много шансове и загуби във Волфсбург
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" с трета поредна победа в Бундеслигата

Волфсбург спечели домакинството си на Борусия Дортмунд с 2:0 в среща от 14-ия кръг на Първа Бундеслига. Попаденията отбелязаха нидерландският защитник Мики ван де Вен в началото на срещата и Лукас Нмеча в края на двубоя.

Дортмунд създаде много голови положения, но не успя да се разпише нито веднъж и си тръгна без точка от “Фолксваген Арена”. Воденият от Един Терзич отбор остана с 25 точки и може да изгуби мясото си в топ 4 след този кръг. Волфсбург пък събра 20 пункта и прогресира до 8-ата позиция.

Домакините поведоха в 6-ата минута. След изпълнение на корнер Мики ван де Вен засече във вратата на “жълто-черните” за 1:0.

В 19-ата минута удар на Мален бе спасен от вратаря Кастеелс. Малко след това офанзивният футболист на Дортмунд направи нов пропуск В 24-ата минута Кобел спаси удар на Мармуш от домакините.

В 39-ата минута Юлиан Брант стреля покрай вратата на “вълците”. В края на полурвмето Никлас Зюле също пропусна да изравни резултата.

В началото на втората част Борусия имаше нови шансове за гол, като този път Герейро и Мукоко бяха разочаорвани от Кастеелс.

В 74-ата минута удар на Камински премина покрай страничния стълб на вратата на гостите. Дортмунд отговори с бърза атака и Герейро пропусна.

Гостите направиха още пропуски пред вратата на съперника, а в добавеното време резервата Лукас Нмеча вкара второ попадение за Волфсбург след асистенция на Патрик Уимър, с което бе оформен крайния резултат 2:0.