google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците загубиха с 1:2 домакинството си в 18-ия кръг на Бундеслигата

2022-та година започна кошмарно за Байерн Мюнхен след като загуби с 1:2 домакинството си на Борусия Мюнхенгладбах в първия мач от програмата на 18-ия кръг в Бундеслигата.

Началото на срещата не предвещаваше това, което ще се случи, след като още в 18-та минута Роберт Левандовски откри резултата с дежурното си попадение. Той получи топката на скорост в наказателното поле и бе безпощаден с десния крак.
Борусия М вгорчи началото на 2022 година за Байерн Мюнхен 1
В 27-та минута обаче гостите изравниха. Флориан Нойхаус получи топката пред вратата на баварците и с прецизен изстрел матира Урих. Само пет минути по-късно Борусия направи и пълния обрат.

Щефан Лайнер успя да засече топката с глава след корнер и я прати неспасяемо във вратата на Байерн. Точно преди почивката Левандовски можеше да изравни, но ударът му срещна дясната греда.

След паузата Байерн беше пълен господар на терена, но удари на Мюлер, Левандовски и Мусиала бяха неточни. Шест минути преди края с единствения си шанс за втората част, Борусия можеше да стигне и до по-убедителна победа, но изстрел на Плеа беше блокиран.

Така Байерн остана на първото място с 43 точки, но победа на Борусия Дортмунд този уикенд може да доближи жълто-черните на шест точки от лидерството. Борусия Мюнхенгладбах пък събра 22 пункта на 11-то място.