google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ото Адо потърсил среща със съдията след края на мача, искал обяснение за отсъдената дузпа за Португалия

Селекционерът на Гана Ото Адо разкритикува съдийството в мача с Португалия, в който африкнаският тим отстъпи с 2:3 на Португалия.

Специалистът остана особено недоволен от отсъдената дузпа, с която португалците поведоха в резултата.

“Това наистина беше грешно решение,” коментира Адо. “Играхме с топката. Не знам защо ВАР не се намеси. За мен няма обяснение. Съдията не беше сред нашите почитатели, явно.

Запитан дали 11-меровият удар е бил отсъден, защото в ситуацията е бил замесен Роналдо, Адо отговори:

“Мисля, че трябва да попитате съдията. Нямам доказателство за това. Играхме с топката и след това имаше контакт. Ако погледнете повторението, играхме с топката, всъщност беше фаул срещу нас.

“Нямам обяснение защо от ВАР (система от видео-арбитри, които преглеждат спорните ситуации на терена на монитор) не реагираха”.

47-годишният бивш играч на германските Хамбургер и Борусия Дортмунд обясни пред журналистите, че се е опитал да потърси среща със съдията Исмаел Елфат.

“Опитах се и попитах някои хора от ФИФА дали мога да говоря със съдията по спокоен и тих начин. Казаха, че е на среща и не е възможно,” заяви Адо.

“Мисля, че имат анализ на мача и нещо като дискусия с инструктор. Със сигурност бихте могли да имате няколко минути за треньора, им казах накрая.”