Босът на Шотландия очаква ново отлагане на баража с Украйна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стив Кларк смята септември за по-реалистичен вариант

Селекционерът на Шотландия Стив Кларк не е оптимист, че неговият тим ще може да се изправи срещу Украйна в баража за място на Световното първенство в Катар и през юни, назовавайки септември като доста по-реалистичен вариант.

Островитяните трябваше да срещнат бившата съветска република този месец в полуфинален плейоф за Мондиал 2022, но световната централа ФИФА отложи двубоя за юни, заради военните действия в Украйна.

Победителят от Шотландия срещу Украйна ще играе с победителя от Уелс и Австрия в търсене на виза за световния шампионат в Катар.

„Трудно е да видим как ще играем с тях през юни. Не става въпрос само за приспособлението,” коментира бившият бранител на Челси Кларк. “Това е фактът, че те трябва да се съберат, да имат тренировъчен лагер и да могат при нормални условия да се подготвят за толкова важен мач.

„Андрий Шевченко, когато познавам от времето си в Челси, говори добре за ситуацията и каза, че биха искали да играят. Но каква е ситуацията, мисля, че те трябва да получат възможно най-много време за да се опитат да се подготвят.

“Ситуацията е ужасна и колкото по-бързо разберем, че ще играем с Украйна на „Хемпдън парк“, толкова по-добре, защото това ще означава, че войната е спряла и всички ние ще се опитаме да продължим напред.”