Ботев (Пд) успя без звездите си да измъкне точка от Черно море
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 0:0 в среща от 12-ия кръг, "моряците" с куп пропуски

Ботев Пловдив и Черно море завършиха при резултат 0:0 на базата в „Коматево“ в двубой от 12-ия кръг на efbet Лига. „Моряците“ трябва да бъдат по-разочаровани от хикса, тъй като имаха няколко отлични възможности да отбележат, а през първата част Даниел Димов нацели и гредата. „Канарчетата“ бяха без двама от ключовите си играчи – Тодор Неделев и Атанас Илиев, което определено повлия върху представянето на тима. След нулевото реми Черно море е с 15 точки и измести Ботев (Вр) от седмата позиция, а Ботев Пловдив се изравни по точки с деветия Царско село.

Първото по-сериозно положение се откри пред гостите в 13-ата минута. Курьор затрудни Аргилашки при удар с глава, а Исмаил Иса от непосредствена близост не успя да засече към вратата.

Черно море бе по-активният тим в атака през първите 45 минути и на няколко пъти постави под сериозно напрежение отбраната и вратаря на „жълто-черните“.

В 33-ата и късметът бе на страната на „канарчетата“. При центриране от фаул топката бе избита с глава от бранител на пловдивчани, последва удар в движение на Иса, който се превърна в пас за Димов, който от 7-8 метра отклони с глава към вратата, но кълбото се отби в напречната греда.

Ботев получи правото да изпълни фаул в 38-ата на добра позиция, но Славчо Шоколаров стреля неточно.

Високото темпо се запази в първите минути на втората част, като отново варненци бяха по-дейният тим.

В 51-ата минута Курьор получи в пеналта с гръб към вратата, бързо се извърна и стреля към далечния ъгъл, но Аргилашки изби с плонж. При последвалия корнер Димов отправи опасен удар, но над вратата.

Удар на Андраде в 56-ата бе отклонен от Аргилашки, а топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Последваха хаотични минути, в които нито един от двата отбора не успяваше да намери правилния ритъм, показвайки много брак при пасовете и разиграванията.

В заключителните минути играта се накъсваше постоянно заради нарушения и така двубоят в кв. „Коматево“ завърши без попадения.