Ботев Пловдив не приема агресията на феновете след мача с Локо София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От Ботев призоваха „жълто-черните“ фенове да подкрепят тима въпреки лошата серия

След края на срещата между Ботев Пловдив и Локомотив София преди няколко дни се стигна до грозни сцени на стадион “Христо Ботев”. Феновете на тима нахлуха на терена за саморазправа с футболистите след поредния слаб мач.

Ръководството на “жълто-черните” реагира и се обърна към феновете на тима с официална позиция в клубния сайт. От Ботев изказаха благодарност към хилядите фенове за неспирната им подкрепа, но осъдиха действията им след поражението от ‘железничарите’. От клуба приканват феновете да продължават да подкрепят страстно отбора от трибуните и да пълнят Колежа.

Ето и текста на ръководството на “канарчетата”:

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изказва своята благодарност към хилядите „жълто-черни“ фенове, които не спират да подкрепят отбора.

Вашата подкрепа е много по-осезаема и силна в нашия дом – стадион „Христо Ботев“. Във всички трудни времена Вие, феновете, винаги сте били плътно зад отбора.

Разбираме вашето недоволство от слабите резултати на отбора. Въпреки представянето на терена и загубите, вие не спирате да подкрепяте тима през всичките 90 минути.

Няма как да толерираме случилото се след последния съдийски сигнал на мача с Локомотив София.

Агресията към нашите футболисти и щаб, както и обидните скандирания, са недопустими и не прилягат на европейски клуб като Ботев.

Призоваваме „жълто-черните“ фенове да продължават да подкрепят страстно отбора от трибуните, въпреки незадоволителното класиране и слаби резултати.

Само клуб и фенове, заедно, можем да върнем Ботев на мястото, което заслужава – при водещите отбори и в битката за трофеи и купи.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев