Ботев (Пловдив) планира да открие “Колежа” срещу Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сдружението се цели в уикенда 14-16 април за завръщане на "Христо Ботев"

Сдружение ПФК Ботев Пловдив увери, че продължават усилията за качественото довършване на реконструкцията на стадион „Христо Ботев“.

Целта на феновете на „канарчетата“ е да се завърнат на „Колежа“ възможно най-скоро, като планът е това да се случи през уикенда 14-16 април, когато “жълто-черните” играят с Левски.

Ето какво обявиха от Сдружение ПФК Ботев Пловдив:

През уикенда са се провели две работни срещи между представители на възложителя, строителя, клуба и фенове на клуба. На тях са предприети действия по прилагане решенията на Общински съвет – Пловдив от 09.02.2023, уточнени са взаимоотношенията между участниците в строителството и публичните органи, които ще извършват мониторинг в хода на строителството, като целта е възможно най-бързо лицензиране на стадиона.

В близките дни се очаква сформирането и на двете комисии, които ще следят за качественото строителство и правилното разходване на обществените средства.

На втората среща, с оглед на желанието на ФК Ботев да използва възможно най-скоро спортното съоръжение, е решено етап I (Въвеждане в експлоатация съгласно изискванията за лиценз за Ефбет лига – стадион с четири изцяло покрити сектора) да се раздели на два подетапа – подетап I.I. – въвеждане в експлоатация съгласно изискванията за лиценз за efbet лига (сектор А изцяло покрит, а за Сектор В се предвижда цялата метална конструкция) и подетап I.II. – довършване на цялата покривна конструкция и покритието и. Етап II остава непроменен – въвеждане в експлоатация на пълния проект и лицензиране за 4-та категория на УЕФА. Разделянето на два подетапа ще се случи след заповед по чл. 154 от ЗУТ на главния архитект на община Пловдив.

От Сдружението уважават желанието на ФК Ботев да влезе възможно най-бързо на ст. „Христо Ботев“ и на изпълнителя да удовлетвори този стремеж, но категорично са против това да стане за сметка на качеството на извършваните СМР, поредното препроектиране или смяна на материалите, технологиите и тяхното остойностяване.

От Сдружение ПФК Ботев Пловдив увериха също, че от сега нататък ще следят община Пловдив да не абдикира от задълженията си на възложител, а от изпълнителя очакват до края на март да предостави и линеен график за изпълнението на подетап I.II. и етап II на фона на наличието на пълния финансов ресурс.