google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба

Ботев (Пловдив) осъществи рядко срещан троен трансфер, продавайки Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука на тима от руската Висша лига – ФК Краснодар.

Не е тайна, че сделката се е осъществила благодарение на контактите на собственика на Жълто-черните Антон Зингаревич.

Всъщност тримата – Олусегун, Окоронкво и Ндука играха и през последната година в Краснодар, но със статут на преотстъпени под наем.

Олусегун и Окоронкво се подвизаваха в първия отбор на руснаците, а Ндука – във втората формация.

“Ботев пожелава късмет и успешна кариера на тримата футболисти. Това е важен ход за тримата таланти, част от настоящия треньорския щаб започна да работи с тях още от тийнейджъри и ги направи професионални играчи,” написаха от пловдивския клуб.

Помощник-треньорът на Канарчетата Тимур Дагуев отдели специално внимание на Олакунле.

„Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба. Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък. Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове. Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни – Ботев, ФК Краснодар и играчите.“, коментира Дагуев пред клубния сайт на „канарчетата“.