Ботевистите ще протестират въпреки забраната на Общината
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете търсят отговор за поредния хаос в изграждането на Колежа

Клубът на привържениците на Ботев обяви, че протестът на “жълто-черните” фенове, насочен срещу неуредиците около строежа на стадион “Христо Ботев”, ще се проведе, независимо от наложената забрана от Община Пловдив.

Съитието е насрочено за утре, 22 септември.

Ето какво гласи позицията на Клуба на привържениците на Ботев:

От информацията става ясно, че на 19 септември е входирано официално уведомление до Община Пловдив за провеждане на среща с хората, които са ангажирани с изграждането на стадиона. „Имахме желание да превърнем събитието в публично обсъждане на въпросите, касаещи цялата жълто-черна общественост относно нашият дом КОЛЕЖА! Организация, за която бяха положени неимоверни усилия от КПБП, Сдружение ПФК Ботев и Бултрас.

На 20 септември в късния следобед обаче Община Пловдив е забранила провеждането на общественото обсъждане. „За съжаление или НЕ – вчера (20.09), в късния следобед един от участниците в уродливото строителство на стадион “Христо Ботев”, а именно Община Пловдив, забрани провеждането на общественото обсъждане със смехотворни аргументи! Обществено обсъждане, с което целяхме да запознаем всички “жълто-черни” фенове и цяла България с детайлите по строителство на Колежа!

Те се обърнаха към кмета на града Здравко Димитров: „От Вашата забрана разбрахме, че няКОЙ много го е страх истината да излезе наяве! Пропуснали сте само да информирате Светия синод за желанието на мирни граждани на Пловдив да разговарят с Вас и съучастниците Ви по проблемите на стадиона.

Въпреки забраната обаче феновете обявиха, че ще бъдат на мястото. „Въпреки Вашия нелеп опит да забраните среща с Вас самия и с вашите “партньори”, ние ще бъдем там, ще Ви чакаме и се надяваме, че с Вас ще дойдат и господата Пламен Райчев, Георги Савов, Илиян Филипов и Атанас Ангелов, които също дължат отговори на привържениците на Ботев Пловдив, на футболния клуб и на гражданите на Пловдив за изразходването на средствата на данъкоплатците и качеството на строителството на Колежа.