google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аз съм против разделението между тях... представете си тези две сили обединени за доброто на България", сподели Божигол.

Култовият нападател Валери Божинов, който към момента изпълнява ролята на играещ треньор в Септември София, призова за обединение между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов.

Ветеранът също така даде мнението си за днешното поколение и отличи качествата на своя син, който вече направи дебют в мъжкия футбол с екипа на Янтра Габрово.

“Мнението ми за Младен Кръстаич ще го споделя пред Борислав Михайлов. Аз много ценя Михайлов и го уважавам, както уважавам Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров. Аз съм против разделението между тях. Представете си тези две сили обединени за доброто на България. Обединението прави силата”, заяви Божинов в интервю за “БНТ”.

“Нашият клуб е направен изцяло от българчета. Аз съм най-старият. Ако тези момчета правят това, което иска старши треньорът, догодина Септември ще има футболисти, които ще облекат националната фланелка. Не трябва да се търсят само чужденци. Шест месеца работим със Славко Матич. Той изисква да се контролира играта, да се играе с топка, да се правят двете фази – защита и атака и да се пресира. Много тичане, борба, сълзи и пот. Моята роля в отбора е да помагам извън терена и на терена. Много съм дал на футбола и ще продължавам да давам”, добави той.

“Днес поколенията са други. Улицата и спортните училища ни изградиха нас. Сега е по-различно. Виждам манталитета на сина ми, пратил съм го при баща ми Сашо Ангелов в Янтра Габрово. Искам той да успее, защото има волята и желанието”, каза още 36-годишният Божинов.

Според бившият играч на Ювентус и Манчестър Сити държавата трябва да подаде ръка на футбола. Любимецът на “синята” общественост бе категоричен, че Левски ще отстрани ПАОК и пожела успех на Саша Илич начело на ЦСКА.