Брайтън нанесе унизителна загуба на Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" с ново срамно представяне

Брайтън разгроми Манчестър Юнайтед с 4:0 в двубой от 36-ия кръг на английската Висша лига. Домакините се представиха много силно и не оставиха никакви шансове на своя съперник, който инкасира 11-ото си поражение от началото на сезона.

Брайтън започна по-активно двубоя и откри резултата в 15-ата минута чрез Мойсес Кайседо. Това бе и единствения точен удар през първото полувреме, като с него “чайките” се прибраха на почивка с аванс. Ман Юнайтед имаше няколко добри атаки през първата част, но пред Кристиано Роналдо не се откри чисто голово положение.

Гостите от “Олд Трафорд” играха безобразно през второто полувреме и за 11 минути допуснаха три попадения. Марк Кукурея вкара за 2:0 в полза на Брайтън в 49-ата минута след асистенция на Тросард. Бившият халф на Генк направи нов голов пас в 57-ата минута, като този път реализаторът бе Паскал Грос – 3:0.

Самият Леандро Тросард направи резултата 4:0 в полза на Брайтън в 60-ата минута. “Чайките” играеха вдъхновено на “Амекс Стейдиъм” и техният съперник нямаше отговор на страхотните им атаки.

В 72-рата минута попадение на Единсон Кавани бе отменено поради засада. Уругвайският нападател вкара топката във вратата от близо, засичайки опит за удар на съотборник. но бе в нередовна позиция.

В 86-ата минута Дани Уелбек пропусна добър шанс за пето попадение във вратата на Давид де Хеа. Малко след това Паскал Грос също не успя да се разпише. Ман Юнайтед така и не намери начин да стигне до гол и записа една от най-унизителните си загуби във Висшата лига.

В следващия си мач “червените дяволи” гостуват на Кристъл Палас на 22 май, което е последната им среща за сезона.