Брайтън не се смили над “вълците”, а Форест загуби след късен обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брайтън писа Отличен "6" на Уулвърхемптън, а Брентфорд обърна Форест в края на срещата

Тимът на Брайтън постигна най-голямата си победа през сезона срещу Улвърхямптън със 6-0. Головото шоу започна още в 6-ата минута, когато Дани Уелбек изведе на добра позиция Дениз Ундав, чийто прецизен удар се оказа гол.

Шест минути по-късно се стигна до второ попадение за “чайките”.След получен пас в наказателното поле Паскал Грос стреля в горния ляв ъгъл и зарадва феновете на тима си с красивото си изпълнение. В 24-ата минута най-после “вълците” също стигнаха до удобна възможност. Матеуш Нунеш стреля коварно от границата на наказателното поле, но Джейсън Стийл внимаваше. Следващата атака на южняците се оказа фатална.

След пас от Хулио Енсисо, коженото кълбо стигна до краката на Паскал Грос, който от ръба на наказателното поле заби втори гол в сметката си. Към края на първото полувреме падна и четвъртият гол за състава на Роберто Де Дзерби. Еступиниан центрира ювелирно към Дани Уелбек, който прати топката за 4-0.

Втората част не промени нищо за тима на Улвърхямптън. Уелбек овладя топката след рикошет и в 48-ата минута отправи удар към долния ляв ъгъл, който Жозе Са не успя да отрази. Крайното 6-0 бе оформено от Дениз Ундар, който след свободен удар пръв стигна до топката и копна топката право в мрежата.

С днешния разгром Брайтън вече се намира само на точка зад седмия Ливърпул, а Улвърхямптън остава на 13-ото място с 37 точки, с една повече от Борнемут. В друга среща от кръга Брентфорд успя да грабне победата в самия край на срещата от 34-тия кръг на Висшата лига над Нотингам Форест с 2:1.

Попаденията в двубоя бяха реализирани първо от играча на Нотингам Данило, авторът да изравнителното попадение бе голмайсторът през този сезон на Брентфорд Айвън Тони и Джош Дасилва. Първата опасна ситуация дойде в 14-та минута, след като футболиста на Брентфорд Бен Мий получи страхотно подаване и след това успя да изстреля топката под гредата на самата на врата и Кейлор Навас успя да проследи внимателно пътя на топката, за да отрази удара.

Отборът на Нотингам Форест откри резултата в края на първата част, благодарение на Данило, който успя да изстреля отскочилата топка попаднала при него в наказателното поле, във вътрешната страна на дясната греда. Брентфорд успя да изравни резултата час в 82-та минута чрез топ реализаторът си Айвън Тони, който стреля директно от пряк свободен удар, и топката се оказа в десния ъгъл на вратата на гостите.

Дълбоко в добавеното време, ,,пчеличките” вкараха победното попадение чрез полузащитника Джош Дасилва, който демонстрира брилянтна индивидуална игра преди да шутира от наказателното поле. Ударът се отби в страничната греда и влезна във вратата на Навас, за да донесе и трите точки на Брентфорд. С тази победа, тима на Томас Франк продължава да е 9-ти с 50 точки, докато състава на Нотингам продължава да е 17-ти с актив от 30 пункта.