google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" полетяха през второто полувреме срещу Сити

Брайтън победи шампиона Манчестър Сити с 3:2 в двубой от 37-ия кръг на Висшата лига. “Чайките” изоставаха с два гола до 50-ата минута, но бяха с човек повече и направиха пълен обрат. В герой за тима се превърна Дан Бърн, който вкара победното попадение в 76-ата минута.

С този успех “чайките” събраха 41 точки в своя актив и се изкачиха до 15-ото място в класирането. Ман Сити пък загуби втори мач в последните си три срещи и остана с 83 пункта, но преди седмица си гарантира титлата.

Тимът на Пеп Гуардиола поведе още във 2-рата минута, когато Илкай Гюндоган се разписа след асистенция на Рияд Марез. В 10-ата минута обаче Жоао Кансело от състава на гостите бе изгонен. Защитникът фаулира излзиащия сам срещу вратаря Уелбек и след намесата на ВАР, реферът Стюарт Атуел му показа директен червен картон.

Гуардиола не принуден да вземе мерки след изгонването на Кансело и пусна в игра Ерик Гарсия на мястото на Ферна Торес. До края на първото полувреме Брайтън така и не успя да затрудни вратаря на съперника Едерсон, отправяйки само един точен удар.

В 48-ата минута Фил Фодън удвои аванса на Ман Сити, но сякаш това попадение мотивира много повече домакините.

120 секунди по-късно Леандро Тросар намали резултата на 1:2 и вдигна феновете на крака.

В средата на полувремето Брайтън доминираше напълно. В 72-рата минута равенството беше възстановено, след като Уебстър се разписа с глава след отлично центриране на Паскал Грос – 2:2.

Победното попадение за “чайките” падна в 76-ата минута. Дан Бърн не успя да вкара от първия си удар, тъй като Едерсон се намеси, но след това футболистът на Брайтън прати топката в мрежата за 3:2.

В заключителните минути Ман Сити имаше шанс за изравнително попадение, но стражът на домакините Санчес се намеси на ниво при удар на Габриел Жезус.