Брайтън тотално надигра Нотингам, но не успя да отбележи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" с разочароващо реми у дома

Отборите на Брайтън и Нотингам Форест завършиха наравно 0:0 в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Домакините имаха тотално надмощие в срещата, но така и не успяха да пратят топката във вратата на Дийн Хендерсън.

“Чайките” започнаха силно мача и притиснаха опонента от самото начало. В 32-рата минута Леандро Тросард отправи страхотен изстрел, но топката срещна гредата. Брайтън имаше общо 12 удара към вратата на противника, 4 от които точни, но така и не успя да вкара попадение през първото полувреме.

Възпитаниците на Роберто Де Зерби продължиха доминацията си на терена и след почивката. Мойсес Кайседо и Дани Уелбек не успяха да реализират в първите минути от втората част. След това Леандро Тросард тормозеше отбраната на съперника, но откриващото попадение за домакините продължаваше да липсва.

В 81-вата минута Дийн Хендерсън се намеси решително при удар на Паскал Грос. Нотингам не отправи нито един точен удар в мача, но все пак успя да си тръгне с точка от това гостуване на Брайтън след нулево реми.

Форест се преместиха с позиция напред в класирането, като заеха 19-ото място с 6 точки, докато Лестър е последен с 5 пункта. Отборът на Брайтън пък събра 15 точки в актива си и се намира на 7-ото място в таблицата.