Бразилия и Перу на 1/2-финал в Копа Америка с драматични победи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора се изправят един срещу друг на крачка преди финала на 6-ти юли

Отборът на Бразилия се класира на полуфиналите в Копа Америка, след като победи с 1:0 Чили. Лукас Пакета вкара единственият гол в 46-ата минута.

Халфът на Лион смени Роберто Фирмино и само секунди след като се появи в игра отбеляза победния гол.
Бразилия и Перу на 1/2-финал в Копа Америка с драматични победи 1
Мачът обаче беше доста труден за “Селесао”, тъй като само две минути след гола на Пакета, червен картон получи Габриел Жезус, който влезе много остро в краката на Еухенио Мене. Чили се опита да се върне в срещата и да доведе нещата поне до дузпи, но Бразилия успя да се справи в защита.

В другия мач тази нощ Перу и Парагвай изиграха изключително интригуващ мач, който в крайна сметка перуанци спечелиха с дузпи.

Густаво Гомес даде преднина на Парагвай в 11-ата минута, но в 21-ата Лападула изравни след пас на Карийо. След това отново Лападула беше точен пет минути преди почивката. Ситуацията за Парагвай се влоши още повече след червения картон на голмайстора Гомес в самия край на полувремето.
Бразилия и Перу на 1/2-финал в Копа Америка с драматични победи 2
Въпреки, че бяха с човек по-малко, Хуниор Алонсо се разписа за Парагвай за 2:2 в 54-ата минута. В 80-ата минута обаче рикошет помогна на Йошимар Йотун да забие трети гол за Перу, но малко след това Карийо беше изгонен, а финалният щурм на парагвайците донесе гол на Габриел Авалос.

Бразилия и Перу на 1/2-финал в Копа Америка с драматични победи 3
Peru’s players celebrate defeating Paraguay 4-3 in a penalty shootout during a Copa America quarterfinal soccer match at the Olimpico stadium in Goiania, Brazil, Friday, July 2, 2021. (AP Photo/Eraldo Peres)

Така срещата отиде веднаха към изпълнения на дузпи, където Ектор Мартинес и Брайън Самудио от “гуараните” не уцелиха вратата, а ударът на Алберто Еспинола беше спасен от Педро Хайесе и по този начин Перу продължи напред.