Бренфорд шокира Манчестър Сити на “Етихад”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първа победа за "пчеличките" като гости през този сезон

Брентфорд поднесе голямата изненада на старта на 16-ия кръг на английската Висша лига, след като победи шампиона Манчестър Сити с 2:1 на “Етихад Стейдиъм”. Това беше първи успех за “пчеличките” като гости през кампанията 2022/23.

Големият герой за Брентфорд бе английският национал Айвън Тони, който вкара и двете попадения. Точен за “гражданите” бе Фил Фодън.

Ман Сити започна двубоя с натиск, но гостите откриха резултата. Тони се разписа в 16-ата минута и даде надежди на “пчеличките”, че могат да вземат нещо от мача.

“Небесносините” изравниха в края на първото полувреме чрез Фодън, който отбеляза след асистенция на Аканджи.

През второто полувреме Сити доминираше тотално, като статистиката показва 14-4 удара и притежание на топката 74 на 26 процента. Тимът на Пеп Гуардиола обаче не успя да вкара втори гол, като Родри, Де Бройне и Кансело направиха сериозни пропуски.

Бренфорд стигна до победно попадение в осмата минута на добавеното време. Уиса отне топката от съперник в собствената половина и пробяга почти целия терен, за да комбинира с Дасилва, който намери Айвън Тони в пеналта и нападателят се разписа за 1:2.

Минута след това “пчеличките” направиха нова образцова контра-атака като същите лица бяха замесени. Дасилва комбинира с Тони, който този път пропусна да отбележи.

С тази победа Брентфорд събра 19 точки и заема 10-ото място в класирането на Премиър Лийг, а Ман Сити остана с 32 точки на 2-рото място.