Брентфорд остави Ливърпул с празни ръце за Нова година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Пчеличките" победиха с 3:1 и спряха победната серия на мърсисайдци

Брентфорд остави Ливърпул далеч от топ 4 след като ги победи с 3:1 в мача им от 19-ия кръг на Висшата лига. Домакините поведоха с 2:0 на почивката, а “мърсисайдци” върнаха гол през втората част, но трети гол за “пчеличките” шест минути преди края реши всичко.

В 18-та минута Брентфорд организира скоростна контраатака, при която Йоан Уиса изведе отдясно в половината на Ливърпул Браян Мбуемо, който надбяга Ван Дайк, влезе в наказателно поле и стреля, но Алисон блокира в ъглов удар.

При корнера обаче „пчеличките“ поведоха в резултата. Топката беше центрирана на първа греда, където топката леко докосна Мий, а след това тя рикошира в левия крак на Ибрахима Конате и той си вкара автогол за 1:0.

В 27-ата минута домакините отбеляза втори гол отново след изпълнение на корнер. Стигна се до сериозен карамбол в наказателното поле, а Йоан Уиса добута топката във вратата, но попадението не беше зачетено заради засада.

Шест минути преди почивката Брентфорд пак вкара след като Мбуемо центрира от корнер, а Уиса бе оставен сам на втора греда, овладя на гърди и стреля към вратата, но топката рикошира в Бен Мий и попадна във вратата, но отново беше вдигната засада.

Само три минути след това обаче Уиса най-накрая вкара редовен гол. Матиас Йенсен центрира отдясно в наказателното поле, а на далечната греда Уиса бе забравен от Трент Александър-Арнолд и с глава насочи топката към вратата, като технологията за голлинията показа, че кълбото е преминало линията, въпреки намесата на Алисон.

Три минути след старта на втората част гостите вкараха гол след като Тиаго Алкантара изведе отлично Нунес отдясно в половината на Брентфорд. Нападателят напредна и влезе в наказателното поле и прехвърли успешно Рая, но попадението беше отменено отново заради засада.

120 секунди по-късно Ливърпул все пак вкара. Александър-Арнолд центрира перфектно отдясно и качи топката на главата на Окслейд-Чембърлейн, който от границата на вратарското поле връхлетя и с глава вкра за 2:1.

Така Брентфорд събра 26 точки на седмото място и е на две точки именно от Ливърпул, който е шести с 28.