Брентфорд с фантастичен обрат срещу Тотнъм и мечтае за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брайън Мбеумо с 2 гола и 1 асистенция при успеха над "шпорите"

Брентфорд изигра нов силен мач във Висшата лига и направи пълен обрат срещу Тотнъм като гост, за да спечели с 3:1. Точен за домакините бе Хари Кейн, а за гостите Брайън Мбеумо се разписа на два пъти, а едно попадение отбеляза Йоан Уиса.

С тази победа тимът на Брентфорд се намеси в битката за класиране в Европа. “Пчеличките” имат 56 точки в своя актив и заемат 9-ата позиция, като са само на точка от седмия в Премиър лийг класирането – Тотнъм.

Двубоят започна много добре за домакините, които поведоха в 8-ата минута. Деян Кулушевски намери Хари Кейн, като английският нападател се разписа за 1:0 с 28-ия си гол във Висшата лига за сезона.

Тотнъм доминираше напълно през първото полувреме и техният съперник не успя да отправи нито един точен удар, а “шпорите” създадоха още няколко добри ситуации, но пропуснаха да удвоят своя аванс.

След почивката ситуацията на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” се промени. Брентфорд бе напълно различен тим в нападение. В 50-ата минута Брайън Мбеумо вкара изравнителен гол след асистенция на Уиса.

В 62-рата минута Мбеумо реализира втори гол в мача, като се възползва от отлично подаване на Арън Хики.

Лукас Моура, Ричарлисън и Педро Поро се появиха в игра в следващите минути, но не помогнаха на Тотнъм да изравни. Брентфорд вкара и трети гол след чудесна атака 88-ата минута, завършена от Йоан Уиса. За 26-годишния нападател това бе седмо попадение в Премиър Лийг на Англия за сезона.

В последния кръг Тотнъм гостува на застрашения от изпадане Лийдс, така че мачът ще бъде тежък за “шпорите”. Брентфорд пък приема Ман Сити във финалния ден от сезона, като “гражданите” вече би трябвало да са спечелили титлата в Премиър Лийг.