google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мореплавателите" се класираха за Мондиал 2022, хващайки последния възможен влак!

Националният отбор на Португалия се наложи с 2:0 над състава на Северна Македония на “Ещадио до Драгао” в Порто и по този начин “мореплавателите” си спечелиха място на Световното първенство в Катар, което ще се проведе в края на настоящата година.

В герой за тима на Фернандо Санош се превърна полузащитникът Бруно Фернандеш, който реализира в 32-ата и 65-ата минута и по този начин сложи край на приказката на югозападните ни съседи.

В 14-ата минута суперзвездата на “мореплавателите” Кристиано Роналдо получи добро извеждащо подаване и от близко разстояние шутира по земя, но коженото кълбо премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Македонците отговориха на предизвикателството малко по-късно с изстрел от воле на Езгян Алиоски, който обаче не бе точен.

Съставът на Португалия можеше да излезе напред в резултата в 24-ата минута, но ударът с глава на Диого Жота излезе в аут.

Все пак възпитаниците на Фернандо Сантош откриха 8 минути по-късно след хубаво изпълнение от дистанция на Бруно Фернандеш.

В 65-ата минута Диого Жота с невероятно центриране намери Фернандеш в наказателното поле, а полузащитникът на Манчестър Юнайтед с великолепен изстрел от въздуха разпечата за втори път вратата на Димитревски, оформяйки крайното – 2:0.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Португалия: Коста, Кансело, Перейра, Пепе, Мендеш, Фернандеш, Моутиньо, Отавио, Жота, Роналдо, Бернардо;

Северна Македония: Димитревски, Алиоски, Велковски, Мислиу, Ристовски, Трайковски, Адеми, Барди, Елмас, Ристовски, Костадинов.