Бруно излиза на манежа за първи дуел срещу Локо (Пловдив)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
ЦСКА посреща носителя на Купата на България на стадион "Българска армия" от 17.30 часа

В повече от любопитен сблъсък от 20-ия кръг в Първа лига един срещу друг в Борисовата градина днес излизат ЦСКА София и Локомотив (Пловдив).

От една страна спорът между тях би могъл да наклони везните в надпреварата за второто място, а от друга – емоционалният заряд, породен от присъствието на куп любопитни фигури в двата лагера, превръща дуела в специален.

Предводителят на ЦСКА Бруно Акрапович излиза за първи път срещу тима, който изведе до два трофея в турнира за Купата на България. Босненецът си тръгна от “Лаута” преди четири месеца, но в Локомотив така и не могат да простят “изневярата”.

От друга страна пък, всички от треньорски екип на Черно-белите – Александър Тунчев и неговите асистенти Георги Илиев, Йордан Юруков и Стоян Колев, са бивши играчи на Армейците.

В състава на домакините ще се завърне Амос Юга, който изтърпя своето наказанието. Участието на Адалберто Пенярянада и Жеферсон обаче остава под въпрос, като Акрапович се надява, че ще може да ги използва поне през второто полувреме.

В игра за Локо отново ще видим Диниш Алмейда и Парвиз Умарбаев, които също се завръщат след наказания, а от състава за мача в София ще липсват контузените Мартин Луков и Лукас Масоеро.

Именно травмата на вратаря Луков принуди клубът да привлече Ивайло Василев, който до Нова година носеше екипа на Локовотив София.

По всичко личи, че новото попълнение от Перу Пауло Уртадо отново няма да може да играе. Въпреки изразените надежди, че той ще получи картотека до края на работната седмица, за да може да вземе участие в сблъсъка на “Армията”, това така и не се случи.

Съдия на двубоя е Валентин Железов, чието назначение предизвика бурно негодувание в щаба на Локомотив, като спортният директор Георги Иванов обяви, че реферът не е способен да ръководи толкова напечен двубой.

Букмейкърите дават ясно изразено предимство на ЦСКА. Коефициентът за краен успех на Армейците, предлаган от bet365 спортни залози, е 1.65, докато ставката за победа на Локо е 4.50. Равенството е оценено с 3.75.

Типстърите на 7 Спорт пък очакват голове да паднат и двете врати (“гол/гол”).

Вероятни състави:

ЦСКА (3-4-1-2): Бусато; Кох, Матей, Занев; Вион, Юга, Т. Родригес, Мазику; Йомов; Кайседо, Б. Чарлс
Старши треньор: Бруно Акрапович
ЛОКОМОТИВ ПД (3-4-1-2): Пиргов; Малембана, Алмейда, Гомис; Карагарен, Умарбаев, Витанов, Цветанов; Салинас; Д. Илиев, Минчев
Старши треньор: А. Тунчев

СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: “Българска армия”