Бундеслигата има нов лидер – Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аспирините" задминаха Байерн Мюнхен с една точка на върха в Бундеслигата

Байер Леверкузен записа категоричен успех над Хофенхайм с 4:1 в немското първенство, с което излезе на точка пред Байерн Мюнхен на върха в класирането. Следващият уикенд Леверкузен и баварците ще се изправят един срещу друг в последния кръг за годината, а преди това отборите в Бундеслигата ще играят междинен кръг през седмицата.

Байер Леверкузен започна силно мача и поведе в резултата още в 4-ата минута с невероятно попадение на Леон Бейли, който е свързван с някои от грандовете във Висшата лига. В 27-ата минута отново Бейли се разписа, за да удвои аванса на своя тим.

Пет минути след началото на второто част гостите върнаха интригата с много добро попадение на Кристоф Баумгартнер, като с асистенция за гола се отличи Райън Сесеньон. Но само пет минути по-късно Флориан Виртц вкара за 3:1 и постави Леверкузен на пътя на победата.

В 64-ата минута Грилич от състава на гостите получи втори жълт картон и ситуацията на Хофе стана още по-тежка. Десет минути преди края на двубоя Стефан Пош от гостите също бе изгонен за втори жълт картон. В добавеното време Лукас Аларио вкара четвъртото попадение за “аспирините” за крайното 4:1.

С победата Байер събра актив от 25 точки и има една повече от Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг. Хофенхайм е на 11-а позиция в класирането с 12 точки.