google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Челси Франк Лампард няма да може да разчита на един от основните си футболисти в предстоящия полуфинален мач за Купата на Англия срещу Манчестър Юнайтед. , Френският национал Н’Голо Канте ще пропусне битката с “червените дяволи” поради контузия.

Полузащитникът не е играл от двубоя с Уотфорд, който бе в началото на месеца. В тази среща Канте получи контузия и бе сменен в 78-ата минута.

Лампард се надяваше, че френският халф ще се възстанови за важния мач срещу Ман Юнайтед в неделя вечер.

„Съставът е добре, но Канте няма да бъде готов за срещата“, коментира Лампард.

„Ние сме наясно, че Манчестър Юнайтед играе много добре. Те имат страхотен потенциал в атака. Разбира се, че Бруно Фернандеш е голяма заплаха за нас“, каза още мениджърът на Челси.

“Сините” загубиха и трите си двубоя срещу Манчестър Юнайтед през този сезон. Освен във Висшата лига, двата тима се срещнаха и в Купата на Лигата, като “червените дяволи” спеелиха с 2:1 на 30 октомври 2019 г. Иначе последната среща между двата състава бе от първенството на 17 февруари, когато Юнайтед записа успех с 2:0 в Лондон. Първият мач за сезона между тези съперници бе спечелен с 4:0 от “червените дяволи” у дома. Предстоящият двубой ще се играе на неутрален терен, тъй като ще бъде на “Уембли”.