google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси е постигнал устно споразумение с Ашраф Хакими и продължава да води преговори с Интер за трансфера на 22-годишния футболист

Отборът на Челси е все по-близо до привличането на Ашраф Хакими през летния трансферен прозорец. „Сините“ са постигнали устна договорка с 22-годишния марокански защитник и продължават да водят преговори с Интер Милано, който иска 50 милиона евро плюс Маркос Алонсо като част от сделката, информира известен турски журналист.

През последните три години Ашраф Хакими си изгради име. Младежът за първи път се утвърди като един от най-добрите млади защитници по време на престоя си Борусия Дортмунд и прогресира още повече, откакто се присъедини към Интер от Реал Мадрид с постоянен трансфер миналото лято.

Хакими взе участие в 44 мача във всички състезания за Интер миналия сезон, като вкара 7 гола и записа 11 асистенции, за да покаже класата си, играейки ключова роля в триумфа на Интер в италианската Серия А. Въпреки това, тъй като Интер има финансови проблеми, Хакими отново може да смени клуба, за да помогне на италианските гиганти да балансират своите ресурси.

Челси е един от клубовете, които го желаят усилено. Според последните информации “сините” водят пред ПСЖ в битката за подписа на Хакими. Интересът на тима на Томас Тухел към бившия защитник на Реал Мадрид е малко старнен, като се има предвид, че Рийс Джеймс е смятан за един от най-обещаващите млади бранители във Висшата лига. Въпреки това, тъй като капитанът Аспиликуета до голяма степен се използва като централен защитник във формацията с трима в отбрана, Томас Тухел няма друга опция за десен халф-бек. Калъм Хъдсън-Одой за кратко беше използван на позицията, но сега изглежда, че треньорът на Челси иска по-добър футболист на поста, който да се конкурира с Джеймс.

Челси са готови да пратят Маркос Алонсо на “Сан Сиро” и да платят 50 милиона евро, за да вземат Ашраф Хакими. “Сините” са се договорили с футболиста за личните му условия на “Стамфорд Бридж” и остава да постигнат споразумение с Интер за трансфера.