google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След разгрома от Уест Бром през уикенда, тимът на Томас Тухел се върна на победния път

Челси направи огромна крачка към полуфиналите на Шампионска лига, след като победи Порто с 2:0 като гост в първия мач между двата тима на “Естадио Рамон Санчес Писхуан” от 1/4-финалната фаза на турнира. Възпитаниците на Томас Тухел отбелязаха по едно попадение през двете полувремена чрез Мейсън Маунт и Бен Чилуел.

Гостите демонстрираха убийствена ефективност, след като вкараха две попадения с три точни удара. Порто пък създаде над 10 шанса за гол, но добрите намеси на вратаря на гостите Едуар Менди и пропуските на футболистите на Серджо Консейшао доведоха до това, че “драконите” нямат почти никакви шансове да продължат напред в турнира.

В 12-ата минута Матеус Урибе застраши вратата на гостите, но ударът му премина над напречната греда. В 23-ата минута след центриране от корнер стражът на “сините” Едуар Менди трябваше да внимава, за да предотврати попадение, а Зайду при добавката стреля неточно.

След равностойни минути, отборът на Челси откри резултата в 32-рата минута. Мейсън Маунт получи подаване в наказателното поле от Жоржиньо и с прецизен удар по диагонала се разписа за 0:1. С това си попадение Маунт стана най-младият голмайстор за “сините” в турнира.

В 43-ата минута “драконите” можеха да изравнят, но Менди направи страхотно спасяване при удар на Пепе с глава. Малко след това вратарят на гостите се намеси още веднъж – този път при изстрел с глава на Марко Груич.

В началото на второто полувреме Челси имаше добър шанс за второ попадение. Тимо Вернер обаче пропусна да се разпише с глава, стреляйки над вратата на съперника. В 51-вата минута тимът на Серджо Консейшао трябва да съжалява, че не вкара попадение, тъй като Марега пропусна отлична ситуация.

В 57-ата минута мощен удар на Луиш Диаш премина покрай вратата на гостите. Положенията следваха едно след друго и Кай Хаверц и Аспиликуета пропуснаха за лондончани в следващите минути. В 72-рата минута пък домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Аспиликуета срещу Муса Марега, но главният рефер Славко Винчич остана безмълвен.

В 85-ата минута “сините” сложиха точка на спора в тазвечершния двубой с второ попадение. Хесус Корона допусна грешка, от която се възползва Бен Чилуел и бранителят на Челси вкара за 2:0, реализирайки първия си гол в Шампионска лига, като по този начин бе оформен крайният резултат.