Челси и Арсенал продължават напред в Купата на Лигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лондонските Челси и Арсенал се класираха за следващата фаза на турнира Купата на Лигата, след като записаха победи тази вечер.

Отборът на Челси разгроми Барнзли с 6:0 на “Стамфорд Бридж” в мач от 1/16-финалите на надпреварата. Новото попълнение Кай Хаверц блесна с хеттрик, а по едно попадение добавиха Тами Ейбрахам, Рос Баркли и Оливие Жиру. Централният бранител Тиаго Силва направи дебют за лондончани, след като започна като титуляр в защитата. Първи минути със “синия” екип записа и Бен Чилуел, който замени Кай Хаверц в средата на втората част.

Тимът на Арсенал също се класира на 1/8-финалите на турнира, след като победи Лестър с 2:0 на “Кинг Пауър Стейдиъм”. Кристиан Фукс си отбеляза автогол в 57-ата минута, за да даде аванс на “топчиите”. В края на мача пък Нкетия се разписа за крайното 2:0. Наставникът на Арсенал Микел Артета даде почивка на доста играчи, като Уилиан, Бейерин, Себайос и Лаказет останаха резерви.

В следващата фаза на Карабао Къп се класира и отборът на Евертън. Възпитаниците на Карло Анчелоти разгромиха Флийтууд Таун с 5:2 като гости. Място в следващия кръг на турнира си извоюваха още елитните Фулъм, Нюкасъл, Бърнли и Брайтън.