Челси и Арсенал влизат в битка за футболист на Саутхямптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонските тимове се интересуват от Ромео Лавия

Футболистът на Саутхямптън привлича интерес върху себе си от топ отборите в Англия. Дефанзивният полузащитник прави силен сезон с екипа на “светците”, макар че тимът му заема последната позиция в класирането.

Челси търсят заместника на остаряващия Нголо Канте, който наскоро се завърна от тежка контузия. Лавия би се вписал добре в халфовата линия на “сините” като партньор на Енцо Фернандес. Белгиецът обаче ще трябва да се бори за титулярно място с футболисти като Матео Ковачич, Денис Закариа и Конър Галахър.

Конкуренцията в средата на терена в отбора на Арсенал също не е по-малко ожесточена. В тима на Микел Артета блестят имената на футболисти от ранга на Томас Партей, Жоржиньо и Гранит Джака.

Ромео Лавия трябва добре да премисли всички възможности за продължаване на кариерата си, тъй като за 19 – годишния футболист най-важното в момента е да трупа игрово време. От тази гледна точка състава на Саутхямптън предлага най-добри възможности за изява на футболиста. Едва ли обаче той би останал при “светците” ако те отпаднат в Чемпиъншип.