Челси и Манчестър Сити влизат в битка за германски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите Челси и Манчестър Сити са сред клубовете, които ще се борят за подписа на Махмуд Дахуд през това лято

Германският национал Махмуд Дахуд изглежда се превръща в силно търсена фигура на трансферния пазар. Челси и Манчестър Сити водят надпреварата за подписа на полузащитника на Борусия Дортмунд, като Тотнъм и Евертън също го следят, съобщава Daily Mail.

Махмуд Дахуд се присъедини към Борусия Дортмунд от Борусия Монхенгладбах през лятото на 2017 г. и оттогава постепенно прогресира в кариерата си. С няколко фактора, които възпрепятстват развитието му, 25-годишният футболист е успял да запише само 89 участия до момента за тима от Бундеслигата като има 3 гола и 7 асистенции.

Бъдещето на германския национал в Дортмунд е несигурно, като има контракт с тима за малко повече от година. Положението му предизвика интереса на отбори като Челси и Манчестър Сити, които обмислят трансфер през лятото. В Челси Томас Тухел разполага с редица полузащитници като Н’Голо Канте, Жоржиньо, Матео Ковачич и Били Гилмор, а Рубен Лофтус-Чийк, Рос Баркли и Конор Галахър също се надяват да се утвърдят в първия отбор на тима от “Стамфорд Бридж” следващия сезон, след като се завърнат под наем. Тяхното бъдеще обаче е несигурно, докато Жоржиньо е свързан със завръщане в Италия.

От друга страна, Манчестър Сити трябва да планира състава с без Фернандиньо, поради което търси нов халф. Дахуд е млад и перспективен полузащитник, като е харесван от Гуардиола. Интерес към футболиста има още и от Евертън и Тотнъм.

Смята се обаче, че Челси има предимство пред останалите клубове, благодарение на Томас Тухел, като германският треньор играе важна роля за привличането на на Дахуд на “Сигнал Идуна Парк”, въпреки че той отдавна напусна Борусия. Независимо от това, предстои да видим дали „сините“ ще успеят да се подсилят с германския национал или друг от отборите от Висшата лига ще се пребори за подписа му.