google новини лого Последвай ни
Добави коментар
36-годишният Вивел е работил в Хофенхайм, Ред Бул Залцбург и Ред Бул Лайпциг

Лондонският Челси назначи Кристофер Вивел за нов технически директор на клуба.

До скоро 36-годишният специалист работеше за РБ Лайпциг в родната си Германия, като отговаряше за селекцията и привличането на футболисти в тимовете от всички възрасти.

Президентът на Сините от “Стамфорд Бридж” – Тод Бьоли, коментира, че Вивел ще бъде подкрепа за мениджъра на тима от английската Висша лига Греъм Потър.

“Доволни сме, че Кристофер поема тази важна ръководна роля в клуба”, заяви той. “Работата му в Германия и Австрия говори сама по себе си. Уверени сме, че той ще продължи по впечатляващата си траектория нагоре и в Челси.

“Той ще донесе солидна подкрепа за Греъм и ще играе важна роля, за да реализира нашата визия за клуба.”

“Челси изгражда най-вълнуващия проект в глобалния футбол и съм изключително горд да се присъединя към клуба. Има огромен потенциал клубът да продължи да расте, да се развива и да печели”, коментира самият Вивел.

Вивел изкара и 5 години в РБ Залцбург, като директор на отдела за селекция, като по неговото време в Австрия бяха привлечени Ерлинг Холанд и Карим Адейеми. Работил е като скаут и за клуба от Бундеслигата Хофенхайм.

Вивел наследява на поста бившия вратар Петър Чех, който изкара три години в тази роля в Челси, но си тръгна през лятото.