Челси подготвя чистка в състава и се включва в битката за Халанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Норвежкият нападател е желан от водещите европейски клубове в Европа

Отборът на Челси стартира сезон 2020/21 с големи очаквания, след като направи сериозна селекция през лятото. Клубът от “Стамфорд Бридж” ще се стреми да се подсили още повече през 2021 г. Тимът от Западен Лондон е готов да се включи в борбата за звздата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, пишат от „Sky Italia“.

Въпреки че през лятото лондончани се подсилиха в нападение с играчи като Хаким Зиеш, Тимо Вернер и Кай Хавертц, те са си поставили още по-голяма цел в лицето на Халанд, който не спира да впечатлява в изявите си по европейските терени.

20-годишният норвежки нападател направи фурор през тази година. Той осъществи трансфер в Борусия Дортмунд от РБ Залцбург през миналата зима, като вече има 33 гола в 32 мача за тима от “Сигнал Идуна Парк. Предвид силното му представяне е напълно нормално всички големи клубове в Европа да имат интерес към него. От Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Реал Мадрид следят изкъсо нападателя.

Настоящият му клуб Борусия пък не иска да го продава. Дортмундци обаче е възможно и да променят мнението си, ако получат грандиозна оферта, която няма как да откажат.

Според информациите, от Челси ще продадат цели седем играчи, за да си осигурят средства за трансфер на Халанд. Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен, Жоржиньо, Маркос Алонсо, Рос Баркли, Дани Дринкуотър  и Виктор Моузес са спряганите имена на сигурни напускащи през 2021 г.