google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Английският Челси смята да се възползва от несигурната ситуация около новия контракт на Пауло Дибала с Ювентус и ще направи опит да привлече аржентинския плеймейкър на добра цена, пише „Tuttomercatoweb“.

Според информациите, Дибала е един от футболистите, за които Юве е готов да изслушва оферти през лятото на 2021 г. През миналата година аржентинския национал водеше разговори с Тотнъм и Манчестър Юнайтед и се твърди, че е бил на прага на това да премине в Тотнъм, но в последния момент е променил решението си и е предпочел да остане в Торино. Дибала успя да си върне добрата форма през миналия сезон, като взе участие в 35 мача в първенството, осем в Шампионската лига и четири в турнира за Купата на Италия. Плеймейкърът вкара 17 гола и се отличи с 14 асистенции във всички турнири.

Сезон 2020/21 стартира по не най-добрия начин за 26-годишния аржентинец. След пристигането на Пирло, нападателят не е попаднал в състава на легендарния италиански национал. Дибала имаше лека травма и пропусна първите две срещи за сезона, след което попадна в групата срещу Рома, но остана на резервната скамейка.

Пауло Дибала има още две години от настоящия си контракт с Ювентус, като в момента се водят преговори с клуба за неговото удължаване. Според последните  информации в „Tuttomercatoweb“, лондонският Челси следи изкъсо ситуацията с аржентинеца и обмисля да отправи оферта през следващото лято, ако Дибала не е преподписал с “бианконерите”. Тогава футболистът ще има само 12 месеца от договорката си с италианския шампион, който ще предпочете да го продаде вместо аржентинецът да напусне като свободен агент година по-късно.