Челси проявява сериозен интерес към защитник на Атлетико Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси се е насочил към уругвайския национал Хосе Хименес

Според известния италиански журналист Фабрицио Романо, уругвайският национал Хосе Хименес е обект на интерес от Челси, които го виждат като потенциален трансфер в бъдеще. Гигантите от Висшата лига искат да подсилят защитата си в дългосрочен план, а защитникът на Атлетико Мадрид се разглежда като възможно решение.

Хименес се присъедини към Атлетико Мадрид от Данубио на 18-годишна възраст още през лятото на 2013 г. Оттогава той просперира с всяка изминала година, като уругвайският национал сега се смята за един от най-добрите защитници в Ла Лига в момента. Играчът също се справя отлично на международно ниво и е основен играч за своята страна. Добрата му игра му през годините бе забелязана от много отбори, като Челси е сред онези, които редовно го следят.

Всъщност лондончани бяха по петите на Хименес и през изминалото лято, преди да насочат вниманието си към Тиаго Силва. Бразилският защитник се радва на страхотно начало на живота си на Стамфорд Бридж, но реално ще осигури само краткосрочна стабилност на защитата на Челси. Клубът от Западен Лондон подписа с Маланг Сар, но остава да видим как Франк Лампард ще го интегрира в състава на първия отбор следващия сезон.

В противен случай треньорът на Челси също има на разположение Курт Зума, Антонио Рюдигер, Андреас Кристенсен и Фикайо Томори и ще бъде интересно да видим как ще се впише друг централен защитник. Но привличането на Хименес може да бъде ход в правилната посока, при условие че Челси се радели с няколко централни защитници, а има информации, че Силва може да удължи престоя си в клуба.

Според Фабрицио Романо, Хосе Хименес се разглежда като ключова цел от Челси, който може да продължи добрата работа, която Силва върши на Стамфорд Бридж. Не е ясно обаче дали клубът от Висшата лига ще направи опит да вземе уругваеца през предстоящия зимен прозорец или в бъдеще. Засега изглежда, че Хименес отново е трансферна цел на Челси.